Massapsykologia Lue - älä luule

Vaiettu Totuus

Ihmiskunnan vaietuin ja vaiennetuin totuus on väkivallan alkuperä. Vaikka ihan hyvin tiedetään mistä väkivalta johtuu, niin silti yhä joka ikinen päivä massoille uskotellaan, että väkivalta johtuu esimerkiksi geneettisestä perimästä, psyykkisistä syistä, meistä kaikista, väkivaltaviihteestä, kontrollin, resurssien ja kouluterveydenhuollon puutteesta, yhteiskunnan kovuudesta, koulutuksen ongelmista, välinpitämättömyydestä sekä/tai tietysti ‒ selittämättömyydestä.

Usea tutkija on väittänyt tutkimustensa perusteella aivan vakavissaan, että väkivalta on ainakin puoliksi perinnöllistä (lopusta he eivät sitten osaa sanoa sen vertaakaan), kun he ovat tutkineet murrosikää lähestyviä ja murrosiässä olevia nuoria. Nämä väkivallan perinnöllisyyskäsityksen takana seisovat tutkijat eivät kuitenkaan tiedä näköjään mitään ihmisen aggressiovietistä, elämää suojelevasta aggressiosta. He eivät myöskään ole tutkineet henkilöiden varhaislapsuuden kokemuksia, jolloin nämä "perinnöllisesti geneettiset" vauriot lapsen kokeman tuolloisen kohtelun johdosta todellisuudessa syntyvät, vaan näiden nuorten häiriökäyttäytymistä lähes 10 vuotta myöhemmin. Kukaan ei ole sijoittanut sylivauvaa tyhjiöön ja osoittanut, että tällä on synnynnäisesti aggressiivisen tappajan geenit. Sitä paitsi juuri lapsen sijoittamineen tyhjiöön, myönteisten ja vastarakkautta synnyttävien tunteiden tyhjiöön, tekee hänestä takuulla mielenvikaisen. Ja se lisäksi pitäisi tutkijoista karsia ne, joiden kokemus- ja tunnemaailma on rakkaudelle välinpitämätön, jopa rakkaudelle kielteinen – valerakkausmaailma. Miten tämä voi ylipäätään onnistua, jos valtaosa ihmisistä ei edes tiedä mitä rakkaus on?

Mikään tutkimus ei sen sijaan kiellä, etteikö lapsen jo hyvin varhaisiällä kokema henkinen ja fyysinen pahoinpitely ja/sekä lapsen eriasteinen laiminlyönti varhaisessa lapsuudessa aiheuttaisi hänelle eriasteisia psyykkisiä vammoja, päinvastoin. Tutkimuksissa on todettu, että lasten henkinen sekä fyysinen "raiskaus" voi vaurioittaa lapsen henkistä minää todella vakavasti ja synnyttää lapsessa vääristyneitä käyttäytymismalleja kuten esimerkiksi sadismia, masokismia ‒ sadomasokismia, puhumattakaan ismeistä, nisteistä, filioista, manioista, masennuksesta, narsismista, itsensä paljastelusta tai tirkistelystä, jotka puhkeavat kukoistukseen useita vuosia, joskus jopa vuosikymmeniä yksittäistä tai sarjaraiskausta myöhemmin. Ja että lasten kokema vuosituhantinen henkinen ja fyysinen väkivalta on huomattavasti paljon yleisempää kuin kukaan on osannut koskaan edes pahimmissa painajaisunissakaan kuvitella.

Kaikki muut alussa mainitut väkivallan synnyttäjiksi yleisesti luetellut seikat, psyykkiset syyt, me kaikki itse, väkivaltaviihde, kontrollin, resurssien ja kouluterveydenhuollon puute, yhteiskunnan kovuus sekä koulutuksen ongelmat ovat välinpitämättömyyttä lukuun ottamatta yksinomaan seurauksia, eivät suinkaan syitä, lasten eriasteisesta pahoinpitelystä. Välinpitämättömyys on taas pakonomaisen orgastisen kaipuun, kuten Wilhelm Reich osoitti, yksilössä aiheuttaman itsetehdyn lobotomialeikkauksen tulosta. Yksilö on itse vaientanut, kuurouttanut ja sokeuttanut itsensä. Hän on sivustaseuraaja, joka ei näe ‒ eikä halua nähdä. 

Mutta miksi esimerkiksi toimittajat ja muut median edustajat eivät ylipäätään ota sekoa väkivallan syistä, väkivallan alkuperästä? Heidänhän pitäisi yleisen käsityksen mukaan muka olla jonkinlaisia vallan vahtikoiria. Miksi edes ne, jotka tietävät totuuden tai ainakin omaavat hajua väkivallan alkuperästä, eivät kerro totuutta väkijoukoille? Niinpä kun kukaan ei välitä tuon taivaallista, niin syvään uneen lukitussa tornissa vaipunut Ruusunen ja koko linnan väki jatkaa tuhat vuotisia uniaan piikkipensaiden kätkemän linnan uumenissa kenenkään häiritsemättä. Eivätkä piikkipensaat edes ole ihanan tuoksuisia köynnösruusuja.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ihminen on kautta aikain ollut saalistaja ja siirtyi ravintoketjun huipulle siinä vaiheessa, kun joku esi-isistämme keksi ottaa kiven käteensä.

Kyky väkivaltaiseen käyttäytymiseen on ihmisen geneettinen piirre, jota ilman ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon jo aikaa sitten.

Ainoa ero eläimiin syntyy siitä, että ihminen saattaa tappaa huvikseen tai saadakseen siitä nautintoa. Eläimillä vastaavaa ei ole havaittu.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Ainoa ero eläimiin syntyy siitä, että ihminen saattaa tappaa huvikseen tai saadakseen siitä nautintoa. Eläimillä vastaavaa ei ole havaittu."

Kyllä huvikseen tappaminen on yleistä myös eläimillä. Kissat, ja luontodokumenteissa olen myös miekkavalaiden, seeprojen ja simpanssien nähnyt harrastavan sitä.

Kari Heimonen

Valitettavasti syy tuhoavaan aggressioon ei ole suinkaan geneettinen piirre! Et ilemeisesti tunne viettiperäisen luonnollisen, elämää suojelevan ja kasvatuksellisen, luonnottoman elämää tuhoavan aggression eroa. Kannattaisikohan tutustua tutkijoihin, esimerkiksi Anthony Storr, jotka eivät puhu puuta heinää, vaan näkevät vähän pidemmäälle kuin yhteiskunnan auktorisoidut asiantuntijat, jotka eivät osaa selittää tapahtumaketjua muuten kuin geneettisesti....

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Wilhelm Reichia ei psykiatriassa oteta oikein vakavasti.

Kari Heimonen

Valitettavasti nollataan juuri siksi, että Reich kertoi etukateen vuonna 1932, ennen kuin Natsit edes tulivat valtaan miten siinä tulee käymään...
On syytä nollata mies, joka löysi tutkimuksissaan väkivallan syyn, jotta ajattelukyvyttömät eivät vain ryhtyisi ajattelemaan... Entä James W. Prescott - hänhän todsti Reichin olleen oikeassa?
Ehkä sinulla on parempi teoria itselläsi?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Reich markkinoi uskomushoitoja, menetti lääkärinoikeutensa ja kuoli vankilassa. Eiköhän näitä asioita pidä tutia tieteellisillä metodeilla, ei luulojen ja uskomusten perusteella.

Kari Heimonen Vastaus kommenttiin #14

Reichn lääkrinoikeuden menettäminen liitty Yhdysvaltain kommunismivainoihin, eikä hän jotunut hoitojensa vuoksi vankilaan kuten yrität väittää, vaan siksi, että hän kieltäytyi vastaamasta absurdeihin syytöksiin poliittisista mielipiteistään
Valitettavasti Suomessakin, kuten muissakin maissa, toimii tänäkin päivänä laillistettu Luonneanalyyttinen kehopsykoterapia, alkuperäiseltä nimeltään luonneanalyyttinen vegetoterapia, on yksi varhaisimmista psykoterapiamuodoista ja kaiken kehopsykoterapian alku, eikä kukaan syytä sitä epätieteelliseksi luulo- ja uskomushoidoksi paitsi sinä.

Luonneanalyyttinen kehopsykoterapia on psykoterapeuttinen menetelmä, jonka perusta on psykoanalyysissä ja Wilhelm Reichin elämäntyössä. Reich oli Sigmund Freudin oppilas ja yksi psykoanalyysin varhaisista kehittäjistä.
Kannattaisi ehkä ottaa asioista selkoa, eikä uskoa sitä, mitä on luuloteltu, ennen kuin avaa suunsa? Kaiken nieleminen totuutenahan kertoo, että on aivopesty.

https://massapsykologia.blogspot.fi/

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #16

Reichin juttuja ei oteta nykään vakavasti, ja yleisesti häntä pidetään puoskarina ja huijarina, mistä syystä hän joutui vankilaan. Luultavasti hän oli itse psykoottinen, näki mm. lentäviä lautasia. Case closed.

Kari Heimonen Vastaus kommenttiin #19

Jos lentävien lautasen näkeminen on oire psykoottisuudesta, niin muun muassa astronautit Gordon Cooper, Donald Slayton, Robert White, Joseph A. Walker, Eugene Cernan, Ed White, James McDivitt, James Lovell, Frank Borman, Neil Armstrong, Edwin Aldrin, Maurice Chatelain ja Scott Carpenter ovat kertoneet nähneensä UFO:n. Miksi NASA valitsee astronauteikseen psykopaatteja vai tuleeko ihmisestä avaruudessa astronautti?
Ja miksi valehetelet? Reich joutui vankilaan, koska hän esitti vankkumattomana mielipiteenään, että tieteenharjoittamisesta ei voida päättää oikeusistuimessa tai tuollaisten sokeiden psykiatrien toimesta kuin itse olet!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #20

UFO ja lentävä lautanen eivät ole synonyymeja

Kari Heimonen Vastaus kommenttiin #21

jos halutaan pilkkuja nussia, niin ei, eivät ole.... mutta se ei muuta asiaa... jatka vaan samaa rataa niiden pilkkujesi kanssa

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #20

Jos minä myyn ihmisille pahvilaatikoita, jotka keräävät salaperäistä kosmista energiaa, mikä parantaa syövän, ja rahastan sillä, niin asia on mielestäsi ok, eikä siihen pidä viranomaisten puuttua?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #22

No hei..myydään niitä hullumpiakin juttuja.

Kari Heimonen Vastaus kommenttiin #22

heh..unohdat Reichin ansiot ja näpertelet pahvilaatikkojesi kanssa... aivan samoin unohdat Darwinin pahvilaatikot ja hyysäät hänen ansioitaan.... sokea on sokea...jos ei näe muuta kuin pahvilaatikot!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #25

Darwin oli tiedemies, Reich luultavasti mielisairas huijari ja puoskari. Se pieni ero.

Kari Heimonen Vastaus kommenttiin #28

potilaasi kommentin mukaan et taida sinäkään olla muuta kuin puoskari

Kari Heimonen Vastaus kommenttiin #28

Darwin oli yhtä pihalla kuin Reich monesta kysymyksestä, mutta haluat vain, kuten kaikki valtaapitävät auktoriteetit unohtaa sen missä Reich oli oikeassa ja se, että Reich ei ollut oikeassa kaikessa, ei tee hänestä hujaria, kuten ei sekään, että Darwinkin oli useassa asiassa väärässä, tee hänestä puliveivaria https://books.google.fi/books?id=Q1dPBAAAQBAJ&pg=P...

Pilkka ja naurunalaiseksi tekeminen ovat molemmat valtaapitäjien keinoja häivyttää epämiellyttävä totuus kuten sinun pitäisi psykiatrina tietää

Kari Heimonen Vastaus kommenttiin #22

muuten miten hitossa se Reich näki, jos ei mitään tiennyt, niistä pahvilaatikoistaan Natsien valtaanousun ja vielä tuhonkin päin vastoin kuin kaikki muut poliitikot ja tiedemiehet 1932?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #26

1932 taisi moni muukin jo pelätä natsien valtaannousua. Onko tullut luettua Karel Capekin Salamanterisota?

Meitä psykiatreja kieltämättä on moneen junaan:

The psychoanalyst Richard Sterba wrote in 1982 that Reich had been a brilliant clinician and teacher in the 1920s; even the older analysts had wanted to attend his technical seminars in Vienna.[171] But according to Sharaf, they came to consider Reich as paranoid and belligerent.[172] Psychologist Luis Cordon wrote that Reich's slide from respectability concluded with the consensus inside and outside the psychoanalytic community that he was at best a crackpot and perhaps seriously ill.[173]

There were inaccurate rumours from the late 1920s that he had been hospitalized.[174] Paul Federn became Reich's second analyst in 1922; he later said he had detected "incipient schizophrenia" and called Reich a psychopath. Similarly, Sandor Rado had Reich as an analyst and in 1931 and declared him schizophrenic "in the most serious way." Reich's daughter, Lore Reich Rubin, a psychiatrist, believed that he was bipolar and had been sexually abused as a child.[175]

The mainstream scientific community dismissed Reich's orgone theory as pseudoscience.[n 10] James Strick, a historian of science at Franklin and Marshall College, wrote in 2015 that the dominant narrative since Reich's death has been that "there is no point in looking more closely at Reich's science because there was no legitimate science from Reich."[195]

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #27

Psykiatriasta puheenollen lienee syytä huomauttaa, että kyseinen ala on käsittelemiensä sairauksien syiden, hoitojen perusteltavuuden ja hoitotulosten suhteen lähestulkoon täyttä sutta ja sekundaa verrattuna mihin tahansa muuhun lääketieteen erikoisalaan.

Kari Heimonen Vastaus kommenttiin #27

moni näki mutta ei tiennyt mistä se natsisi kumpusi.... sinkin vain näet mutta et tajua mitä näet

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Epäilen, että ainakin mies on lähtökohtaisesti väkivaltainen olento, mutta hyvän kasvatuksen ja sivistyksen avulla oppii hillitsemään tätä primitiivistä käyttäytymistä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Sivistys ei ole tuonut muassaan muuta kuin sofistikoituneemmat keinot väkivallan kanavoimiseen.

Kari Heimonen

Taitaa olla valitettavasti niin, että juuri siveellinen sivistys on tehnyt ihmisestä tappajan https://massapsykologia.blogspot.fi/

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Historiassa tiettävästi Kyyros oli ensimmäinen sotapäällikkö, joka ei surmannut valloitettuja kansoja viimeiseen mieheen, naiseen ja lapseen. Tappamisen sijaan Kyyros keksi armeliaasti käyttää eloonjääneitä orjinaan.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Hammurabin lakitaulussa on paljon määräyksiä, miten orjia on kohdeltava kohtuullisesti ja jopa vapautettava tietyin edellytyksin.

Kun lukee kohtia ao. laista tulee surullinen mieli. Vähän ihminen on henkisesti edistynyt noista ajoista.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Väkivaltaisuuden huippu:

1. Sam. 15:3: Jumala: "Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."

5. Moos. 20:16-17 ym.: "16. Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon,

Joos. 10:40 Sitten Joosua valtasi koko maan, Vuoriston, Etelämaan, Alankomaan ja Rinnemaat, ja surmasi kaikki niiden kuninkaat, päästämättä pakoon ainoatakaan, ja vihki tuhon omaksi joka hengen, niinkuin Herra, Israelin Jumala, oli käskenyt.

Joos. 11:11 Ja he surmasivat miekan terällä ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, niin ettei jäänyt jäljelle ainoatakaan henkeä; ja Haasorin hän poltti tulella. 17. vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt,"

2. Moos. 32:27 Mooses leeviläisille muusta kansasta näiden tehtyä Kultaisen vasikan: "27. Ja hän sanoi heille: Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: 'Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen.'"

Hes. 20:25-26: "25. Niinpä minäkin annoin heille käskyjä, jotka eivät olleet hyviä, ja oikeuksia, joista he eivät voineet elää, 26. ja annoin heidän saastua lahjoistansa, siitä, että polttivat uhrina kaiken, mikä avasi äidinkohdun, jotta saattaisin heidät kauhun valtaan ja he tulisivat tietämään, että minä olen Herra."

Jer. 19:9: Jumala: "9. Ja minä panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa, jolla heitä ahdistavat heidän vihollisensa, ne, jotka etsivät heidän henkeänsä."

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Lauri, oliko mielestäsi ihmisen vuosituhantinen kokemus ja viisaus tiivistetty ylläolevaan ?

Jos oli olen surullinen, pahoittelen. Valinta on jokaisen henk. kohtainen.

Kari Heimonen

olet oikeilla jäljillä, Pertti Kannisto on sanut kristillisen kasvatuksen, eikä siksi näe nenäänsä pitemälle
https://massapsykologia.blogspot.fi/

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oikeuspsykiatrian emeritusprofessori Hakolalla oli tapana sanoa, jotta ihminen on puolikesy suurpeto.

Kari Heimonen

Valitettavasti Professori Panu Hakala ei juuri muuta osakaan sanoa :)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Hakola on yksi harvoista suomalaisista lääkäreistä, jonka mukaan on nimetty hänen itsensä havaitsema tauti, Hakolan tauti.

Reichin sekoiluista on tehty hauska jugofilmi: https://vimeo.com/33968384

Toimituksen poiminnat